Updates

Wat je moet weten over onboarding


Met de enorme krapte op de arbeidsmarkt is een goede onboarding belangrijker dan ooit. Maar hoe creëer je een goede onboarding? Hoe zorg je dat je nieuwe medewerkers een positieve ervaring geeft? Dit zijn de belangrijkste zaken die je moet weten.

Help jij je online studenten wel écht?


Nascholing, accreditatie, bijscholing: als je studenten de toets succesvol hebben afgerond, zijn ze prima geslaagd. Of toch niet? De vraag is namelijk of ze de leerstof wel écht geleerd hebben. Dít zijn de online tools die je gaan helpen om de stof beter te laten hangen.

Hoe webinars het onderwijs waardevoller maken


Voor sommige ouders is het ROC MBO College Airport in Hoofddorp een eind weg. Daarom besloot het ROC over te stappen naar webinars en een eigen studio aan te schaffen. Het college met 3700 studenten ziet nog veel potentie voor de toekomst, bijvoorbeeld voor e-learning.

Zorgstudenten werven via webinars: zo doe je dat


Laurens, de grootste zorgorganisatie van Rotterdam en omstreken, werft sinds dit jaar ook studenten via webinars. Het eerste webinar smaakte naar meer. ‘We kunnen zo in één keer aan een grotere groep ons verhaal vertellen.’.

Wat doe ik met de data die ik uit e-learning haal?


Meten is weten! Maar hoe weet je of een investering in een leertraject daadwerkelijk heeft opgeleverd wat je beoogde? Data is het nieuwe toverwoord in e-learning. Maar dan moet je wel eerst data hebben die echt waardevol zijn én moet je weten hoe je die leest.

E-learning waar deelnemers echt iets leren


Een online training organiseren is één ding, maar een training opzetten waar deelnemers echt iets van leren en waardoor de informatie beklijft – dat is wat anders. Hoe zorg je ervoor dat de training “didactisch verantwoord” is? Dit zijn de bouwblokken waarmee je aan de slag kunt gaan.

Online Seminar opent nieuwe studio in JC ArenA


De studio heeft uitzicht op het bekende voetbalveld en is volledig uitgerust met vaste camera’s, een regieruimte en alle faciliteiten om een hoogwaardige interactieve uitzending te kunnen maken.

Hoe verkoop je e-learning binnen je organisatie?


Wanneer je hebt gekozen voor een online leeromgeving, dan wil je natuurlijk ook dat je organisatie erachter gaat staan. Hoe krijg je de e-learning ‘verkocht’, zowel aan de beslissers als aan deelnemers? De sleutel zit in motivatie.

Je eigen leeromgeving opzetten: waar te beginnen?


Je eigen leeromgeving opzetten: dit kan erg ingewikkeld lijken. Want wanneer je de vraag krijgt om bijscholing of nascholing aan te bieden voor duizenden medewerkers – waar begin je dan? Begin bij deze drie vragen, dan weet je zeker dat je de basis op orde hebt.

Online Seminar lanceert e-learning platform


Vandaag lanceren we Online Seminar Learning! Dit is een full-service e-learning platform waarmee organisaties hoogwaardige online trainingen kunnen creëren, bijvoorbeeld onboardingtrajecten, nascholing, of persoonlijke ontwikkeling voor teamleden.