Wat doe ik met de data die ik uit e-learning haal?  

Wat doe ik met de data die ik uit e-learning haal?  

Meten is weten! Maar hoe weet je of een investering in een leertraject daadwerkelijk heeft opgeleverd wat je beoogde? Gelukkig zit je met online bovenop alle data. Data is het nieuwe toverwoord in e-learning. Maar dan moet je wel eerst data hebben die echt waardevol zijn én moet je weten hoe je die leest.

E-learning kan ontzettend veel data opleveren. Welk percentage van de deelnemers slaagt? Hoeveel deelnemers gaan in op een uitnodiging? Hoeveel deelnemers hebben een moeilijke vraag goed? En hoe lang bekijken deelnemers een video? Heel interessant, maar daar moet je er nog wel de juiste conclusies aan kunnen verbinden. Want wat betekent het bijvoorbeeld als maar weinig deelnemers op een uitnodiging ingaan? Is er iets mis met de uitnodiging, of komt die op een onhandig moment?

Visualisatie telt

Alles begint met een goed overzicht. Op het platform van Online Seminar Learning verzamelen we data in drie categorieën: op cursusniveau, op groepsniveau en op individueel niveau. Die data worden getoond in een dashboard. ‘Hoe die data zichtbaar wordt in een dashboard is cruciaal om ervoor te zorgen dat je er iets aan hebt’, vertelt Wouter Vrielink, manager Online Seminar Learning. ‘Daarom maken we gebruik van overzichtelijke grafieken en staafdiagrammen, om het juiste inzicht te geven.’  

Start met een pilot

Vervolgens is het verstandig om de e-learning eerst aan een klein groepje aan te bieden. Bijvoorbeeld aan tien deelnemers. Bekijk wat er gebeurt – hoe reageren ze op vragen en weten ze de e-learning met goed gevolg af te ronden? Wanneer je er problemen ziet, kun je dan makkelijk navragen waarom het niet werkt en de e-learning daarop aanpassen.

Meten voor organisatieimpact

‘En Online Seminar wil het beste resultaat voor haar klanten op de werkvloer. We bespreken daarom niet alleen de cijfers vanuit de e-learning, maar ook wat er nodig is om een leertraject te borgen op de werkvloer’, zegt Wouter. ‘Ons werk houdt niet op met het aanleveren en uitvoeren van een prima leertraject. We willen ook dat er over 3 of 6 maanden nog steeds zichtbaar impact is op de werkvloer. Daarom bespreken we steeds hoe de borging van het geleerde werkt en wat daarvoor nodig is.

Een leven lang leren

Door de pilot heb je een goed beeld wanneer de e-learning gemiddeld genomen moet werken. Wanneer de data dan niet aan die verwachting voldoet, kun je heel gericht verder onderzoek doen. Op basis van die gegevens kun je de verdere e-learning vormgeven, zodat je een leven lang leren binnen je organisatie stimuleert.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op 

Wouter Vrielink 

+31(6)53960008

wouter.vrielink@onlineseminar.nl

Waar wij voor staanCan-do

Elk verhaal is uniek en wij bieden daarvoor de beste oplossing. Maatwerk is daarom altijd mogelijk. We gaan net zolang door totdat het lukt en krijgen het voor elkaar. We leveren altijd kwaliteit.Connect

Samen zijn we het succesvolst, daarom zoeken we elkaar op en zijn we geïnteresseerd in elkaars ideeën. We halen het meeste uit elk verhaal omdat we waardevolle inzichten, klanten en technologie aan elkaar verbinden. Alone we can do so little, together we can do so much.High performance

We bieden de beste service & ervaring en hebben het lef om te proberen, te leren en te ontwikkelen. Het kan altijd beter, daarom blijven we werken aan technologie die altijd en overal simpel en intuïtief werkt. Fail faster, fail forward.